Τ. 217 7221009    K. 6981049098    Ε. cardio@tsougos.gr   |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Search
Search
Iatrikes Ipiresies
Ιατρικές Υπηρεσίες

Λίγα λόγια
για το ιατρείο

Στο Καρδιολογικό Ιατρείο γίνεται προσπάθεια ολιστικής αντιμετώπισης των καρδιολογικών νοσημάτων. Το Καρδιολογικό Ιατρείο, παρέχει εκτίμηση και αντιμετώπιση των περιστατικών, ενώ τηρεί πλήρες αρχείο. Οι ασθενείς παρακολουθούνται σε βάθος χρόνου, και καλύπτεται ευρεία γκάμα καρδιολογικών περιστατικών (π.χ. ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια στεφανιαία νόσο, κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, μυοκαρδιοπάθειες και γενικά το σύνολο των καρδιακών παθήσεων).

Σκοπός του ιατρείου εκτός από τη θεραπεία της καρδιακής νόσου, είναι η ενημέρωση των ασθενών καθώς και των συγγενών τους για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Παρέχονται οι απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του καρδιοπαθούς καθώς και για τη θεραπεία στην οποία πρόκειται να υποβληθεί.
Δίδονται συμβουλές για την επιστροφή του καρδιοπαθούς στις καθημερινές του δραστηριότητες, τον τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθήσει καθώς και τη δυνατότητα προστασίας της καρδιάς του στο μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται προσπάθεια τροποποίησης όλων των παραγόντων κινδύνου με φαρμακευτικά και μη φαρμακευτικά μέσα (πρόγραμμα άθλησης του καρδιοπαθούς, πρόγραμμα διατροφής, ψυχολογική υποστήριξη και πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος).

Iatrikes Ipiresies - Tsougos Ilias - Cardiologist

Ιατρικές Υπηρεσίες

Στο Ιατρείο πραγματοπoιούνται όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των καρδιολογικών παθήσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

TΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΗΧΩΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ

Το τρισδιαστατο ηχωκαρδιογράφημα προσφέρει ευκρινέστερη ανατομική διερεύνηση και εκτιμάται με μεγαλύτερη ακρίβεια η λειτουργικότητα της αριστερής κοιλίας.

STRESS ECHO ΜΕ ΔΟΒΟΥΤΑΜΙΝΗ (ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΗΧΩΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ)

To Stress Echo είναι μια από τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές εξετάσεις, μέσω της οποίας με την χρήση των υπερήχων, ο Ιατρός μπορεί να διαγνώσει την ύπαρξη ή όχι στεφανιαίας νόσου, να ελέγξει την βιωσιμότητα του μυοκαρδίου σε ασθενείς που ήδη πάσχουν από στεφανιαία νόσο αλλά να γίνει και πρόγνωση ασθενών με παράγοντες κινδύνου όπως το θετικό οικογενειακό ιστορικό, ο σακχαρώδης διαβήτης, η δυσλιπιδαιμία και η αρρύθμιστη αρτηριακή πίεση.
Είναι γρήγορη και ασφαλής εξέταση και πραγματοποιείται με πρωτόκολλο φόρτισης με δοβουταμίνη, χορήγησης παράγοντα ηχωαντίθεσης (ειδικού σκιαγραφικού) και χορήγηση β-αναστολέα ενδοφλεβίως.

STRESS ECHO ΜΕ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Η ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΤΑΠΗΤΑ

Η συγκεκριμένη εξέταση συστήνεται για να διερευνηθούν καρδιακές παθήσεις όπως οι παθήσεις των καρδιακών βαλβίδων, των υπερτροφικών μυοκαρδιοπαθειών αλλά και για έλεγχο ισχαιμίας και διερεύνηση συμπτωμάτων δύσπνοιας.

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΟΠΩΣΕΩΣ ΣΕ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΤΑΠΗΤΑ (TEST ΚΟΠΩΣΕΩΣ)

το οποίο πραγματοποιείται σε Εργαστήριο με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό ακολουθώντας τα πρωτόκολλα κόπωσης.

24ΩΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ (HOLTER ΡΥΘΜΟΥ)

το οποίο ανιχνεύει τυχόν αρρυθμίες και άλλες καρδιακές παθήσεις.

24ΩΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ (HOLTER ΠΙΕΣΕΩΣ)

το οποίο καταγράφει τις τιμές της αρτηριακής πίεσης όλο το 24ώρο για την ανάδειξη τυχόν παθολογικών τιμών της.

Ειδικά Ιατρεία

ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και οι λοιπές συναφείς μεταβολικές διαταραχές (παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία, μεταβολικό σύνδρομο), αποτελούν πλέον μια επιδημία, αφορούν ένα μεγάλο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού και μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές επηρεάζοντας παράληλα και την ποιότητα ζωής. Η αντιμετώπισή τους είναι πολυπαραγοντική, πρακτικά αφορά ολόκληρη ομάδα ιατρών και συνεργατών και οφείλει να είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Η σύγχρονη θεώρηση της Διαβητολογίας/Μεταβολισμού (integrated metabolism) αφορά την ολιστική αντιμετώπιση του ατόμου με νόσο ή παράγοντες κινδύνου για αυτήν, και ξεπερνά κατά πολύ την παλαιότερη θεώρηση της απλής “ρύθμισης” της τιμής του σακχάρου αίματος. Στα πλαίσια αυτά στην καρδιά ενός σύγχρονου νοσοκομείου, υπάρχει μια ομάδα ιατρών καρδιολόγων και διαβητολόγων με σκοπό την σταθερή αλληλεπίδραση ανάμεσα στις εμπλεκόμενες ειδικότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του μεταβολικού ασθενούς. Δηλαδή απο κοινού και ταυτόχρονα ο ασθενής εξετάζεται απο τους δύο εμπλεκόμενους ιατρούς για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων καρδιομεταβολικού κινδύνου.

 

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τα προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης (cardiac rehabilitation) περιγράφονται σαν μακροπρόθεσμα προγράμματα που περιλαμβάνουν ιατρική (καρδιολογική) εκτίμηση και παρακολούθηση, συνταγογράφηση άσκησης υπό ιατρική επίβλεψη, τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, εκπαίδευση και συμβουλευτική των ασθενών. Τα προγράμματα αυτά φιλοδοξούν να μειώσουν τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις των καρδιακών παθήσεων, να μειώσουν τον κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο και επανέμφραγμα, να ελέγξουν τα συμπτώματα των ασθενών, να σταθεροποιήσουν ή/και να αναστρέψουν την αθηροσκληρωτική διαδικασία και να βελτιώσουν την φυσική και ψυχολογική κατάσταση των ασθενών που παίρνουν μέρος σ’αυτά.

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Στο ιατρείο λειτουργεί ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την επάνοδο σε καθημερινές δραστηριότητες, τον καθορισμό των ορίων ασφαλείας για άσκηση, την έγκαιρη διάγνωση παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με αιφνίδια συμβάματα, τη μείωση της ανάγκης για νοσηλεία εκτάκτως, τον προγραμματισμό εξετάσεων και διαχρονική παρακολούθηση με σκοπό εγκαίρως φαρμακευτικές ή επεμβατικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν ή αποκαθιστούν την λειτουργία της καρδιάς στο επίπεδο μέγιστης προβλεπόμενης απόδoσης.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

Η αναγκαιότητα δημιουργίας του συγκεκριμένου ιατρείου οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες και τα καρδιαγγειακά νοσήματα που εμφανίζουν, διαφέρουν σε σχέση με τους άντρες, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αντιμετώπιση. Το κέντρο Γυναικείας Καρδιάς δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και την ολιστική αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων που αφορούν τη γυναικεία καρδιά. Σε αυτό το πλαίσιο σημαντικό ρόλο παίζει το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και ο τελευταίας τεχνολογίας υλικοτεχνικός εξοπλισμός του κέντρου.

ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Έχετε αποφασίσει να σταματήσετε το κάπνισμα!
Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρείτε ένα σχέδιο διακοπής καπνίσματος που θα λειτουργήσει για σας. Πολλές φορές κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο παρόλο που προσπαθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Η υποστήριξη από έναν ειδικό επαγγελματία υγείας, που περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και συμβουλευτική, μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητές σας να διακόψετε το κάπνισμα με επιτυχία. Ο γιατρός σας έχει την τεχνογνωσία για να συζητήσει τις επιλογές σας για τη διακοπή και να σας βοηθήσει να βρείτε ένα πλάνο που είναι κατάλληλο για εσάς.

Το Ιατρείο βρίσκεται

Νηλέως 20, 118 51 Αθήνα, Τ. 217 7221009

Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε πρώτοι νέα και ενημερώσεις.


2015-2016

Εξειδίκευση στην καρδιακή ανεπάρκεια στην  Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, ΠΓΝ «Λαϊκό» με κλινικά, και ερευνητικά καθήκοντα  (Διενέργεια διαθωρακικών και διοισοφαγείων ηχωκαρδιογραφημάτων, μελέτη και διενέργεια νεώτερων ηχωκαρδιογραφικων τεχνικών, νεότερες τεχνικές μυοκαρδιακής απεικόνισης – ιστικό Doppler (TDI), δισδιάστατη ιστική παραμόρφωση (2-DSpeckleTracking), Δυναμική  Ηχωκαρδιογραφία (Stress Echo), χρήση παραγόντων αντίθεσης και εκτίμηση στεφανιαίας  εφεδρείας ταχυτήτων ροής.

Συμβάσεις ΕΛΚΕ, 1/05/2015 έως 28/06/2016.

2013 – 2014

Ειδικός Καρδιολόγος, Πανεπιστημιακός Υπότροφος Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής σύμφωνα με τον νόμο 4115/2013 (ΦΕΚ 24/30-1-2013, τ. Α΄), άρθρο 34 “Θέματα ΑΕΙ”, παρ. 16.

  • Διενέργεια δυναμικής μελέτη των ασθενών για την ανάδειξη στεφανιαίας νόσου με την χρήση δυναμικής ηχωκαρδιογραφίας
  • Διενέργεια διαθωρακικών και διοισοφαγείων ηχωκαρδιογραφημάτων [Καρδιολογική Κλινική (Π.Γ.Ν) “Αττικόν”]
  • Μελέτη και διενέργεια νεώτερων ηχωκαρδιογραφικων τεχνικών: τρισδιάστατη διαθωρακική και διοισοφάγεια ηχωκαρδιογραφία, νεότερες τεχνικές μυοκαρδιακής απεικόνισης- ιστικό Doppler(TDI), δισδιάστατη ιστική παραμόρφωση (2-DSpeckleTracking), Δυναμική Ηχωκαρδιογραφία (Stress Echo), χρήση παραγόντων αντίθεσης και εκτίμηση στεφανιαίας εφεδρείας ταχυτήτων ροής (Ερευνητική δραστηριότητα).

2010–2014

Καρδιολόγος Ιατρείου Καρδιακής Αποκατάστασης,  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  (Π.Γ.Ν) “Αττικόν”. Έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών Β΄ Καρδιολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο  (Π.Γ.Ν) “Αττικόν”

2010–2012

Βασικός ερευνητής στη μελέτη που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της  Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Η μελέτη του γονιδίου της φωσφολαμβάνης στον Ελλαδικό χώρο σε ασθενείς με διατατική μυοκαρδιοπάθεια». Υπότροφος της  Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

2008–2014

Διδασκαλία στο πρόγραμμα των μεταπτυχιακών σπουδών στην εργαστηριακή και κλινική νοσηλευτική καρδιολογία, μεταπτυχιακό πρόγραμμα  της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών) σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθηνών (τμήμα νοσηλευτικής β’ – τμήμα δημόσιας υγιεινής)

2008–2013

Επιστημονικός συνεργάτης Β’ Καρδιολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, ΠΓΝ «Αττικόν», με κλινικά, ερευνητικά και διδακτικά καθήκοντα (θάλαμοι ασθενών, εξωτερικά ιατρεία, καταγραφή ασθενών και δημιουργία βάσης    δεδομένων, σχεδιασμός και διεξαγωγή κλινικών μελετών, εκπαίδευση φοιτητών –   Διενέργεια διαθωρακικών και διοισοφαγείων ηχωκαρδιογραφημάτων, μελέτη και   διενέργεια νεώτερων ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών: τρισδιάστατη διαθωρακική και  διοισοφάγεια ηχωκαρδιογραφία, νεότερες τεχνικές μυοκαρδιακής απεικόνισης- ιστικό Doppler (TDI), δισδιάστατη ιστική παραμόρφωση (2-DSpeckleTracking), Δυναμική Ηχωκαρδιογραφία (Stress Echo), χρήση παραγόντων αντίθεσης και εκτίμηση στεφανιαίας εφεδρείας ταχυτήτων ροής .

Συμβάσεις ΕΛΚΕ, 1/10/2008 έως 28/02/2014.

2004-2008

Ειδικευόμενος στην Καρδιολογία, Β’ Καρδιολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, ΠΓΝ «Αττικόν»

2004-2004

Μέλος Υπερτασικού Ιατρείου Α΄ Προπαιδευτικής  Παθολογικής Κλινικής  Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό»

2002-2004

Επιστημονικός συνεργάτης Β’ Παθολογικής Κλινικής Μέλος Υπερτασικού  Ιατρείου, «Θριάσιο», Ελευσίνα, με κλινική και ερευνητική ενασχόληση στην υπέρταση (ερευνητικά πρωτόκολλα και πολυκεντρικές μελέτες για τη θεραπευτική δράση  των σαρτανών, Μέλος της Ερευνητικής Ομάδας της Μελέτης ONTARGET TRANSCEND για την Υπέρταση)

2002-2003

Ειδικευόμενος στην Παθολογία, Β’ Παθολογική Κλινική, Α’ Παθολογική  Κλινική, Π. Γ. Ν. Ε. «Θριάσιο», Ελευσίνα

2001-2002

Στρατιωτική θητεία στο Ελληνικό Ναυτικό (Ιατρός Νοσοκομείου Πόρου,   Τμήμα Επειγόντων και Παθολογικών Περιστατικών).

2001-2001

Ιατρός, Τμήμα Καταδυτικής και Υπερβατικής Ιατρικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

2001-2001

Ιατρός Κέντρου Εκπαίδευσης Κ.Ε.Π.Α.Λ. (Πολεμικό Ναυτικό)

2000-2001

Καθηγητής στο Ι.Ε.Κ. Αυγερινοπούλου, Αθήνα (Διδασκαλία – Πρώτες Βοήθειες, Διαιτολογία, Δερματολογία, Φυσιολογία)

1999-2000

Αγροτικός Ιατρός στο Κ.Υ. Κάτω Κλειτορίας, Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

1999-2000

Τρίμηνη εκπαίδευση (Παθολογία – Καρδιολογία – Χειρουργική), Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας  «Ο Άγιος Ανδρέας»