images/articles/nutrition_2.jpg

Ασβέστιο και Καρδιά

Πόσο βλάπτει την καρδιά το ασβέστιο;

Χάπια ασβεστίου, ποιοι ασθενείς τα λαμβάνουν;
Τα χάπια ασβεστίου τα παίρνουν άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών και ιδιαίτερα γυναίκες μετά την κλιμακτήριο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οστεοπόρωση.

Διαβάστε Περισσότερα

Σωστή Διατροφή

Οι αγαπημένες τροφές της ‘’καρδιάς’’
Όλες οι τροφές παρέχουν ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό και την υγεία μας. Κάποιες συντελούν περισσότερο στην διατήρηση της «υγείας» της καρδιάς δηλαδή την καλή λειτουργία της. Αποδεδειγμένα οι παρακάτω τροφές βοηθούν στην αύξηση των καλών λιπαρών (HDL καλή χοληστερίνη), μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και των τριγλυκεριδίων. Καλό είναι λοιπόν,  να τις εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας  και ανάλογα το είδος της τροφής να αποτελέσουν ένα ενδιάμεσο σνακ ή συμπληρωματική επιλογή σε κάποιο γεύμα (π.χ. σε σαλάτες με λιναρόσπορο, ελαιόλαδο στο μαγείρεμα, καρύδια σαν ενδιάμεσο σνακ μαζί με το φρούτο σας).

Διαβάστε Περισσότερα